Szerelékkészítés

Telefon: +36 93/510-263 E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Regisztráció

Szerelékkészítő sorozatunk ezen részében a keszegező szerelékek elkészítéséhez adunk némi információt. Kisfilmünket megnézve is több hasznos trükköt leshetsz el, kezdjük tehát a szerelékek készítését!

A keszegező úszóról már előző írásunkban szóltunk, így most a szerelék többi összetevőjét vizsgáljuk meg. A használt főzsinór általános esetben 0,12-es, amihez tízes előkéket kötünk. Jó zsinórt használjunk, ami strapabíró, de kellően lágy is. A horog mérete általános esetben 16-os, de ha nagyon eszik a hal, ennél lehet jóval nagyobb is (12-esig is fel lehet menni), kevés halnál pedig a 20-as is nagy lehet… Mindenképpen igazítsuk a csali méretéhez is. Jó keszegező horgot nehéz találni, mindenki másra esküszik. A Fly, Kamasan, Drennan típusai között biztosan találunk megfelelőt. Az ólmozásról és egyéb részletekről pedig lássuk a filmet:

Hozzászólás írásához kérlek jelentkezz be!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.